Graffiti en Street art.

Graffiti en Street art, vormen van kunst die letterlijk op straat liggen. Heerlijk om te fotograferen en net zo heerlijk om daar dan doormiddel van nabewerking net even iets anders van te maken.
Ik heb een paar voorbeelden opgezocht, waarvan een aantal al eerder zijn gefotografeerd en eentje recent.  


Onderstaande foto is gemaakt onder het viaduct in de Koog, waar een vrijplaats is voor iedereen die zijn klodder verf kwijt wil.
Vaak is het helemaal niets, maar zo af en toe zitten er juweeltjes tussen. Dit kunstwerk hoort daar dan weer niet bij, maar het straalt wel een bepaald sfeertje uit. Door 'Koes' in kleur te laten en de rest van de omgeving terug te zetten naar zwart/ wit krijg je iets totaal anders.




Weer een voorbeeld van heel veel gekledder, maar op deze betonnen muur met de deurtjes en het rooster geeft het mij de gelegenheid om het via de nabewerking een totaal ander sfeertje uit te laten stralen.



En tot slot ( voor nu) een recente foto die gemaakt is bij de vrijplaats die zich onder een viaduct bevind in de omgeving van de Gouw, het Veldpark en het Zaans medisch centrum. Daar zijn zo nu en dan ook hele leuke dingen te vinden. Dit is niet de hoofdprijs, maar ik heb me er weer heel fijn mee vermaakt. Simpel via maskers van Lightroom de achtergrond instellen, daar de kleur verwijderen , iets bijwerken, en tot slot de muur met Daffy Duck in kleur laten zodat daar de nadruk op komt te liggen. 



Reacties

Populaire posts